Stroopwafelactie voor Oekraïne

De nood is groot in het door oorlog getroffen Oekraïne. Veel mensen zijn op de vlucht geslagen richting het westen van het land. Vluchtelingen zoeken onderdak, voedsel en allerlei producten worden schaars. Werkgroep De Ruyter, Stichting Oekroe en Hands & Feet hebben veel contacten in Oekraïne en ervaring met (nood)hulptransporten. Samen hebben wij de handen in één geslagen en zamelen geld en goederen in.

Stroopwafels verkopen voor Oekraïne
Het doel van de stroopwafelactie is om kinderen in actie te laten komen door hen stroopwafels te laten verkopen bij familie, vrienden en buren. De opbrengst van de verkoop is bestemd voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne via www.hulpvooroekraine.nl. 

Verkooplijsten

Scholen kunnen zich inschrijven om mee te doen met deze actie. Stroopwafels worden door ons scherp ingekocht in bij een fabriek in Waddinxveen, waarbij de nettowinst 100% bestemd is voor Oekraïne. Inkoop per pakje is € 1,25. Verkoopprijs € 3 per pakje en 2 voor € 5 (winst per pakje minimaal € 1,25). Daar komen de transactiekosten voor iDeal (bij gebruik QR code) en het label op de verpakking nog bij. Stel een school verkoopt 1.000 pakjes dan is de nettowinst zo’n € 1.200. De school draagt geen risico. 

Stap voor stap

  1. De school ontvangt per e-mail actielijsten, welke door de school geprint en verspreid worden in de klassen.
  2. De school legt het doel van de actie uit aan de kinderen.
  3. De kinderen gaan op zoek naar kopers onder familie, vrienden en buren. Naam, adres, het aantal pakjes en betaalwijze wordt genoteerd op de actielijst.
  4. De koper rekent gelijk af, via een QR-code of contant. Deze QR-code staat op de inschrijflijst en er zijn tevens QR-code flyers te printen, die de leerling bij de koper kan achterlaten.
    Betalen kan ook via wafelsvooroekraine.nl. Elke bestelling wordt vooraf betaald om achteraf geen gedoe te krijgen.
  5. De school zamelt de actielijsten in en geeft de aantallen pakjes door per e-mail (voorkeur voor 21 maart, of in overleg).
  6. De stroopwafels worden dezelfde week afgeleverd op de scholen, inclusief stickers.
  7. De kinderen plakken (klassikaal) de actiesticker op het pakje.
  8. De kinderen leveren de bestellingen af bij de klanten.

Direct contact

Wilt u informatie, over deze en andere acties? mail dan naar info@hulpvooroekraine.nl.

Hulpvooroekraine.nl

Hulpvooroekraine.nl is een initiatief van drie lokale hulporganisaties:
Stichting Werkgroep De Ruyter, Stichting Hands & Feet en Stichting Oekroe.

Doel is het inspelen op noden en hulpaanvragen vanuit Oekraïne en daarmee primair gericht op hulp ter plaatse. Aanvragen, veelal vanuit de bestaande netwerken komen samen binnen Hulpvooroekraine.nl en zullen gezamenlijk worden opgepakt. De lokale, bestaande netwerken, zullen daarvoor als uitgangspunt dienen.