Topdrukte bij Werkgroep De Ruyter

Werkgroep De Ruyter stuurde afgelopen week maar liefst zeven hulptransporten de weg op richting Oost-Europa. De Ruyter stuurde nog niet eerder zoveel auto’s de weg op.

De reden: de vreselijke oorlog in Oekraïne en de daardoor ontstane vluchtelingenstroom waar maar geen einde aan lijkt te komen.

Miljoenen mensen op de vlucht voor het oorlogsgeweld. Oekraïners die op die vlucht werkelijk alles moesten achterlaten. Wat is het dan fijn om te horen en te zien dat de door de Rijnsburgse bevolking massaal ingeleverde goederen daar goed terecht komen.

Dank is groot
Werkgroep De Ruyter onderhoudt al decennialang contacten met hulporganisaties in Oekraïne en kreeg via de sociale media berichten dat de goederen daar goed waren aangekomen. Veel goederen, zoals matrassen, bed – en linnengoed worden gebruikt voor het inrichten van opvangplekken voor vluchtelingen. Voor mensen die o.a. onderweg zijn naar de grens. Maar soms gaan de hulpgoederen ook richting het front. Ook daar kan men deze hulpgoederen goed gebruiken, zo blijkt uit een berichtje. Uit alle berichten blijkt een ding: de dank is groot.

De vorige week gestaakte inzameling van hulpgoederen is inmiddels weer hervat. Dringend behoefte is er aan: warme kleding, slaapzakken, dekbedden, dekens, kussens, eenpersoonsmatrassen, overgordijnen, schoenen, verbandmiddelen, jodium, conserven en pasta. Check daarvan wel a.u.b. de houdbaarheidsdatum, lang houdbaar is de wens.

In de hal aan de Vinkenweg kunnen iedere maandag en zaterdag tussen 9 en 12.00 uur goederen worden afgegeven. Heeft u geen goederen maar wilt u wel uw steentje bijdragen op de website: www.werkgroepderuyter.nl treft u informatie aan hoe u dit kunt doen.

Ook andere acties
Naast de inzameling van hulpgoederen zijn er tal van andere acties van start gegaan. Zo werden afgelopen week door kinderen van diverse basisscholen in Rijnsburg en Katwijk stroopwafels verkocht, lege flessen voor statiegeld opgehaald of eieren verkocht. Bakkerij van Tilburg verkocht speciale met de Oekraïense vlag versierde tompoezen. Allemaal hart verwarmde acties met een enkel doel zoveel mogelijk geld op te halen voor een land in nood. Ook dat doet Rijnsburg goed. De teller staat inmiddels al ruim boven de €160.000,-. Niet alleen werkgroep De Ruyter, maar ook de St. Oekroe en St. Hands & Feet zijn dankbaar voor de enorme steun die zij voor hun acties voor Oekraïne vanuit de bevolking mogen ontvangen. Blijf ons werk steunen, zodat wij hen kun helpen, onvoorwaardelijk.